Alegeti limba:

Rășini schimbătoare de ioni marca Purolite

Compania”Purolite” unul din  cei mai mari producători de rășini  schimbătoare de ioni și sorbenți, care sunt printre cele mai bune din lume prin caracteristicile lor. Rășinile ”Purolite”  corespund   tuturor standardelor de calitate mondială și condițiilor caracteristicilor tehnice ale apei tratate și posedă caracteristici tehnologice excelente: stabilitate osmotică și capacitate de schimb.

Utilizare: Rășinile  schimbătoare de ioni «Purolite»   s-au recomandat ca materiale de cea mai înaltă calitate și sunt utilizate pe scară largă în complexul termic și electric pentru prepararea apei de proces, precum și în industria alimentară, farmaceutică, metalurgică și alte industrii.

Certificat de calitate ISO 9002.

  Cationiți – materiale capabile să facă schimb de cationi ce extrag din apă ioni de rigiditate, ioni de calciu și magneziu, ajută la îndepărtarea ionilor de fier și mangan și țin particule suspendate.

Cationit Tip matriță Forma ionică Capacitate de schimb, mgechiv/l Umeditate % Notă
С 100 Polistiren gel Na+ 2.0 44-48  Schimbător de cationi standard. Capacitate ridicată de înmuiere și desalinizare.

Analogic KУ-2-8

С 100Н Polistiren gel H+ 1.8 51-55  Rășina schimbătoare de cationi extrage calciu, magneziu, schimbători de cationi de sodiu din apă, înlocuindu-i cu ioni de hidrogen.
С 100Е  Polistiren gel Na+ 1.9 46-50  Este potrivit în special pentru înmuierea apei. Este folosit acasă și în industrie unde este necesară apă potabilă.

 Analogic KУ-2-8

C 120E  Polistiren gel Na+ 1.6 56-60  Schimbator de cationi gel. Destinat pentru dedurizarea apei. Indeosebi în instalații casnice mici
 С 100х10  Polistiren gel Na+ 2.2 40-44  Schimbătorul de cationit cu o rezistență excelentă la oxidare, asigură o separare deosebit de bună în filtrele mixte
С 145  Polistiren

Macroporoasă

Na+ 1.5 55-60  Rezistență ridicată la abraziune și lovituri osmotice. Viteza ridicata la schimdb de ioni. Analogic KУ-23
С 150  Polistiren

Macroporoasă

Na+ 1.8 48-53  Rasina schimbatoare de cationi cu rezistenta ridicata la abraziune si lovituri osmotice. Este utilizat pentru prelucrarea condensatului, în procese continue și în zone speciale (celule galvanice, zaharuri). Analogic KУ-23
С 160 Полистирольная Макропористая Na+ 2.3 35-40  Schimbător de cationi macroporosi. Grad foarte ridicat de reticulare. Capacitate mare. Rezistență ridicată la oxidare. Este utilizat în procesul Quentin, pentru tratarea deșeurilor industriale și în alte zone speciale.

 

Cationit slab acid capabil să facă schimb de cationi în medii alcaline la pH> 7

Cationit Tip matriță Forma ionică Capacitate de schimb, mgechiv/l Umeditate % Notă
С 104 Poliacrilică H+ 4.2 45-55  Schimbător de cationit cu gel de mare capacitate de schimb. Este folosit pentru a îndepărta duritatea și alcalinitatea temporară. În instalațiile industriale, se produce în schimbul  cationitului С 105
С 104 Е  Poliacrilică H+ 4.2 45-55  Rasina de schimb de cationi cu gel regenerativ pentru industria alimentara si producerea apei potabile.
С 106 Poliacrilică H+ 2.7 52-58  Schimbător de cationi macroporos cu rezistență osmotică ridicată. Aplicații speciale (tratamentul condensului cu amoniac, fixarea antibioticelor).

Analogic КБ-4П-2

С 107Е Poliacrilică H+ 3.7 52-58   Proiectat special pentru cartușele mici utilizate casnic. Analogic КБ-4П-2

 

Schimbătoare de anioni: materiale capabile să facă schimb de anioni.

Acestea sunt utilizate pentru desalinizarea apei, albirea, îndepărtarea organică, precum și pentru curățarea soluțiilor tehnice.

Regenerarea lor necesită o cantitate semnificativ mai mică de hidroxid de sodiu.

Puternic de bază, capabil să facă schimb de anioni cu orice grad de disociere în soluții la orice pH

Cationit Tip matriță Forma ionică Capacitate de schimb, mgechiv/l Umeditate  % Notă
           
А 400 Polistiren

Tip I

Cl 1.3 48-54   Rasina de schimb anionic de tip gel transparent, cu capacitate mare de lucru. Rata metabolică ridicată, asigurând un grad ridicat de desalinizare. O bună îndepărtare a acidului silicic și a altor acizi slabi. Analogic АВ-17-8
А 600  Polistiren

Tip I

Cl 1.4 43-48  Rasina schimbatoare de anioni de tip gel transparent. Rezistență mecanică bună. Este utilizat pentru producerea de apă extrem de purificată. O îndepărtare bună a siliciului. Analogic АВ-17-8
А 200   Polistiren

Tip II

Cl 1.3 45-51   Rășină de schimb anionic gel transparent. Cinetică bună, capacitate de lucru și rezistență mecanică. Se folosește pentru desalinizare, asigură o îndepărtare bună a siliciului în regenerarea contracurentă. analogic АВ-29-12П
А 300  Polistiren

Tip II

Cl 1.4 40-45  Rasina schimbatoare de anioni de tip gel transparent. Are o capacitate mare de desalinizare a apei. Folosit în straturi suspendate (care fierb)
А 500  Polistiren

Tip I

Cl 1.15 53-58  Rasina schimbatoare de anioni de tip macroporos cu o rezistenta mecanica si osmotica foarte buna. Este utilizat pentru prelucrarea condensului în sisteme continue. O îndepărtare bună a siliciului.

Analogic АВ-17-10П

А 500P  Polistiren

Tip I

Cl 0.8 63-70   Rășină de schimb de anioni de tip macroporos (porozitate ridicată). Se folosește pentru îndepărtarea substanțelor organice din surse industriale și de apă potabilă.

Analogic АВ-17-2П

А 850 Poliacrilică Cl 1.25 57-62  Rășină de schimb de anioni cu gel transparent, cu o rezistență mecanică bună. Îndepărtează în mod reversibil materia organică, rezistentă la otrăvire. Servește la desalinizarea apei și la decolorarea siropurilor de zahăr.

Analogic АВ-17-8

А 870 Poliacrilică Cl 1.35 57-62  Anionit bifuncțional (scăzut / înalt de bază). Are o capacitate mare de schimb și rezistență bună la otrăvuri organice. Folosit pentru a desaliniza apa.

 

 

Capabil slab de a schimba anioni din soluții acide la pH 1-6;

 activitate intermediară și mixtă.

Cationit Tip matriță Forma ionică Capacitate de schimb, mgechiv/l Umeditate % Notă
А 100 Polistirol  Baza liberă 1.3 53-60   Rășină de schimb de anioni de tip macroporos cu o rezistență osmotică bună, rezistentă la intoxicații organice. Se folosește pentru îndepărtarea organicelor și desalinizarea apei. Substituire АН-31
А 845 Poliacrilic

Gel

 Baza liberă 1.6 56-62   Rasina schimbatoare de anioni gel cu capacitate mare de lucru. Servește pentru desalinizarea apei, puternic contaminată cu materie organică, soluții organice (siropuri de zahăr, gelatină). Substituire АН-31.
А 103S  Polistirol  Baza liberă 1.6 48-55  Rășină de schimb de anioni macroporosi. Capacitate mare de lucru pentru desalinizare / albire a glucozei și a altor soluții organice. Potrivit pentru desalinizarea serului.
А 123S  Polistirol  Baza liberă 1.8 47-55 Rășină de schimb de anioni macroporosi. Compoziție îngustă de granule. Capacitate mare de lucru. Este utilizat în principal pentru curățarea îndulcitorilor.
А 830  Poliacrilic  Baza liberă 2.7 47-53  Rășină de schimb de anioni macroporosi. Îndepărtarea sulfaților din apa de mare. Tratarea deșeurilor industriale. Capacitate foarte mare.

 

Manipularea rășinii și concluziile finale

– Prevenirea contaminării organice pe rășinile schimbătoare de ioni este mai ușoară decât remedierea situației ulterior.

– Testele de laborator și industriale au arătat că pentru eliminarea cât mai completă a substanțelor organice din apă, se recomandă utilizarea unei secvențe de rășini cu diferite structuri matriceale: polistiren și acrilic

– Rășinile acrilice, datorită structurii lor, sunt extrem de rezistente la poluare de substanțe organice. Acest lucru se datorează din două motive: în primul rând, matricea acrilică este mai hidrofilă, iar în al doilea rând, structura acrilică alifatică este mai deschisă și permite molecule organice

La livrarea rășinilor mărcii PUROLITE, compania noastră oferă:

– Selectarea individuală a materialelor, ținând cont de specificul fiecărei întreprinderi;

– Studiu de fezabilitate;

– Consultare în timpul funcționării.